Te ciasteczka są smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Składniki do ich pieczenia znajdziemy w każdym sklepie. Dzięki temu, że są bezglutenowe świetnie nadają się dla gości na diecie bezglutenowej. Polecam, bo robi się je szybko i równie ekspresowo znikają z talerza.
Ciasteczka z kleiku ryżowego (bezglutenowe)
- 3 jajka
- paczka kleiku ryżowego
- 1 kostka miękkiego masła
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) lub sody
- pół szklanki cukru
- cukier waniliowy – paczka (niekoniecznie)
- 4 czubate łyżki wiórków kokosowych
- dżem/budyń/krem czekoladowy do wypełnienia ciastek
Wszystkie składniki (oprócz dżemu) łączymy razem i wyrabiamy ciasto (mikserem). Formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym cieście zrób dziurkę i włóż do niej dżem lub budyń, krem czekoladowy.
Piecz w temperaturze około 180 stopni przez 15-20 minut.
mniami
Pyszne! Polecam :-)
:)