Proste ciasteczka z kleiku ryżowego (bezglutenowe)

Te ciasteczka są smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Składniki do ich pieczenia znajdziemy w każdym sklepie. Dzięki temu, że są bezglutenowe świetnie nadają się dla gości na diecie bezglutenowej. Polecam, bo robi się je szybko i równie ekspresowo znikają z talerza.

Ciasteczka z kleiku ryżowego (bezglutenowe)

  • 3 jajka
  • paczka kleiku ryżowego
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) lub sody
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy – paczka (niekoniecznie)
  • 4 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • dżem/budyń/krem czekoladowy do wypełnienia ciastek

SONY DSC

Wszystkie składniki (oprócz dżemu) łączymy razem i wyrabiamy ciasto (mikserem). Formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym cieście zrób dziurkę i włóż do niej dżem lub budyń, krem czekoladowy.

SONY DSC

Piecz w temperaturze około 180 stopni przez 15-20 minut.

SONY DSCSONY DSC

Jesteśmy tu dla Ciebie. Podejmujemy tematy, które dla nas, Rodziców, są ważne. Miło nam Ciebie gościć na naszej stronie! :) Pozostaw ślad po sobie w komentarzu! Jeśli prowadzisz bloga, chętnie Cię odwiedzimy! :)

Komentarze

Odpowiedz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  1. mama mama

    mniami

  2. Aga Aga

    Pyszne! Polecam :-)