Amarotka – ciasto amarantusowe dla dzieci gotowe w kilka chwil

Amarotka to ciekawy sposób na podanie amarantusa dla dziecka. Przepis jest bardzo prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, czyli coś, co doceni każdy młody rodzic!

Składniki

  • SONY DSC3 szklanki amarantusa ekspandowanego,
  • 2 średnie banany,
  • 1 średnie jabłko,
  • cynamon i ewentualnie cukier do posypania.

Banana kroimy w plastry, rozgniatamy widelcem i mieszamy (można ręką) z amarantusem. Powstałą masę wykładamy na tortownicę (średnica 20-25 cm) wcześniej wysmarowaną tłuszczem.

Jabłko obieramy, kroimy i lekko wbijamy w masę. Posypujemy cynamonem (możemy posypać również cukrem).

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Można podawać już dzieciom od 9 miesiąca życia.

 

Jesteśmy tu dla Ciebie. Podejmujemy tematy, które dla nas, Rodziców, są ważne. Miło nam Ciebie gościć na naszej stronie! :) Pozostaw ślad po sobie w komentarzu! Jeśli prowadzisz bloga, chętnie Cię odwiedzimy! :)

Komentarze

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

  1. ANa ANa

    Ta amarotka wygląda świetnie, a przepis rzeczywiście mega prosty